Här är svar på några vanliga frågor om vistelse på Sommarsol. Har du fler frågor? Välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

Hur söker jag rehabilitering hos Sommarsol?

Du besöker din läkare och diskuterar behovet av rehabilitering och att du vill komma till Sommarsol. Läkaren skriver en remiss som skickas till landstingets uttagningsläkare. Om remissen beviljas skickas den till vår bokningsavdelning som tar kontakt med dig.

Måste jag ha remiss för att få komma till Sommarsol för rehabilitering?

Ja, du behöver remiss oavsett vem som betalar din rehabiliteringsvistelse. Detta för att vi skall kunna göra en korrekt bedömning av dina behov och en planering av din rehabilitering, så att du får mesta möjliga nytta av vistelsen.

Hur mycket betalar jag själv om jag blir beviljad rehabilitering?

Det är den betalande instansen som beslutar vad du får betala själv, men det brukar vara en dygnsavgift som är densamma som vid sjukhusvistelse, 80–100 kr/dygn.

Finns det skillnader mellan individuell rehabilitering eller om jag är med i en diagnosgrupp?

Utöver det som ingår i vistelsen som individuell rehabgäst så innehåller diagnosprogrammen gruppaktiviteter för er i gruppen. Dessutom har många glädje av att träffa andra i liknande situation som man är själv. Diagnosprogrammen är planerade till särskilda perioder under året, medan individuell rehabilitering kan ske under hela året förutom under jul- och nyårshelgerna.

Kan jag köpa fysioterapi (sjukgymnastik) om jag kommer som rekreationsgäst?

Ja, i mån av tid kan du som rekreationsgäst köpa sjukgymnastisk konsultation, 30 minuter.

Kan jag låna rullstol eller rolator på Sommarsol?

Sommarsol har inte rullstol eller rolator för utlåning, däremot finns det elmopeder att hyra. Uthyrningen görs på plats och bokas för varje enskilt tillfälle.

Ska jag ta med mig egna läkemedel?

Ja, du måste själv ta med dig läkemedel för hela vistelsen.

Kan jag få specialkost?

Ja, du kan beställa specialkost. Kontakta bokningen eller restaurangen i god tid före ankomst.

Hur hittar jag till Sommarsol?

Sommarsol hittar du på Haragårdsvägen 27 i Vejbystrand, utanför Ängelholm.
Hitta hit med bil:
Från E6 tar du avfart 35 mot Skälderviken (Ängelholm N).
Ta väg 107 Kungsgårdsleden, mot Skälderviken och sedan mot Barkåkra.
Strax innan kyrkan i Barkåkra, sväng vänster in på Vejbystrandsvägen.
Följ sedan skyltarna mot Sommarsol.