Undrar du över något?

Har du frågor om rehabilitering hos oss? Kontakta gärna vår omvårdnadschef eller bokningen.

Skapa din egen rehabilitering!

Du kan boka och beställa din rehab utifrån egna önskemål i tid eller omfattning. Du kan välja till behandling av vår legitimerade personal eller koppla av med en skön behandling på vårt spa. Du kan dessutom förboka aktiviteter utifrån intresse och säsong. Varför inte prova på segling, trädgårdsaktivitet eller golf med instruktör? Kontakta bokningen för mer information.

Vi på Sommarsol ger dig rehabilitering av hög kvalitet

På Sommarsol tar vi emot personer för individuell rehabilitering. Vi har särskilda diagnosgrupper för stroke/afasi, MS, postpolio, Parkinson, smärta, ryggmärgsskada, samt viktrehabilitering och cancerrehabilitering. Klicka på respektive diagnosgrupp för mer specifik information. Länk till fullständigt diagnosprogram finns längre ner på sidan. Vi har specialiserat oss på neurologisk rehabilitering, men behandlar även trafikskador, reumatiska sjukdomar, fibromyalgi,  lokal eller generell muskelsmärta, rygg- och nacksmärta, artros m.m. Har du någon annan diagnos är du välkommen att höra av dig för mer information då det även ordnas grupper för personer med olika/blandade diagnoser. Behandlingar och aktiviteter anpassas efter gästens behov och önskemål, och sker både individuellt och i grupp. Målet med rehabiliteringen är att din vardag ska bli lite lättare genom ökad kunskap och att du ska kunna förbättra dina nedsatta funktioner.

Nytt för 2016 är att du som vill komma en kortare period kan välja tid och omfattning själv och även innehåll i rehabiliteringen. Detta alternativ är framtaget speciellt för att ge ökade möjligheter för personer som fått bidrag från fonder som inte medger tre veckors vistelse. Se mer info här.

Diagnosprogram 2018

Att vistas hos oss på Sommarsol

rehab_vattengympa2Vi har moderna behandlingslokaler fullt anpassade för dig med funktionsnedsättning. Det finns behandlingsrum för gruppverksamhet såväl som rum för enskilda behandlingar och örtbad, det finns varmvattenbassänger både inne och ute samt ett ljusrum. Vårt rehabteam består av

  • Leg läkare, specialist i allmänmedicin och medicinskt ansvarig
  • Leg fysioterapeuter, rehabassistenter och massageterapeuter
  • Leg arbetsterapeuter
  • Leg logoped
  • Leg sjuksköterskor och omvårdnadspersonal
  • Leg dietist
  • Kurator
  • Fritidsledare

Du bor i enkelrum med dusch och toalett, TV, telefon och kallelsesignal. I rehabpriset ingår frukost, lunch och middag. Du har möjlighet att delta i lättare morgongymnastik och vattengymnastik, och några kvällar i veckan erbjuder vår fritidsavdelning olika aktiviteter. Om du har en medhjälpare kan ni dela rum till ett förmånligt pris. Läs mer om att vistas på Sommarsol »

För att få rehabilitering på Sommarsol

Du behöver en remiss från ansvarig läkare, där remissen beskriver Dina behov. Vill du ansöka hos Ditt landsting/region sänds remissen till en uttagningsläkare som avgör om du ska få din rehabvistelse betald av landstinget/regionen. Betalande instans kan också vara kommun eller Försäkringskassan, men Du kan även betala Din rehabiliteringsvistelse själv.